За заштита од новите соеви да се носат две маски, тврди пулмологод Докиќ

„Британскиот сој се шири полесно бидејќи има мутација, истото се однесува и на Бразилски и Јужноафриканскиот сој. Пациентите полесно ќе заболуваат.

Сметам дека носење две хируршки маски или маска КН-95 ќе дадат поголема безбедност.

Не можеме да кажеме дали потешката клиничка слика е поради мутираниот сој или задоцнето доаѓање во болница“, изјави денеска Д-р Дејан Докиќ.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде