Тасевски до Царовска: Нека и каже некој, траумите од нејзиното образование да не ги лечи на нашите деца

Фејсбук статус на актерот Сашо Тасевски:

Дај некој пак нека и каже на идиоткана од Финска, дека отсекогаш учениците биле во фокусот на секој добар учител, наставник или професор.
Нека и каже дека онлајн наставата е гоВно.
Нека и каже да не лупета со ветувања за стабилни работни места на даскалите, што и да и значи тоа. Божем така ќе ги мотивирала. Море скоте подмолен, ќе ги мотивираш само со поголеми плати и награди, никако поинаку.
Нека и каже некој да не дава лажни ветувања за стипендии, оти гледаме нејзината партија кому дава стипендии. Строго на блиски роднини на нивни видни партиски кадри.
Нека и каже некој, да не се заебава со бришење на предметот историја од образованието или нејзино фризирање по желба на Бугарија и нејзиниот партиски шеф.
Нека и каже некој дека ќе реагираме жестоко ако воведе сексуално образование како алатка за промоција на разни сексуални ненормалности.
Нека и каже некој, траумите од нејзиното образование да не ги лечи на нашите деца.
И нека и каже некој да не лаже толку. Нема добар даскал кој се сложува со неа и нејзината имбецилна реформа.
Најпосле, седнете направете план како да ги вратите децата во школо од септември, неспособни едни!

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде