Сточарите се заканија: Ќе ја пуштиме стоката пред Влада и тие нека се грижат за неа

Сточарите од Полошкиот регион протестираа на патарината на автопатот Гостивар – Тетово. Тие бараат субвенции и се заканија дека доколку до четврток не ги пуштат субвенциите стоката ќе ја пуштат пред влада.

„Државата не ја бидува, тие што се во фотелја, се школувале за да крадат, парите не ни ги дале за 2018, 2019, 2020. Овие се шегуваат со нас. Ние ги седнавме во фотелја бидејќи тие зависат од нас, ако не нека станат од таму бидејќи државата не ни помага туку не гази.
Наша желба беше да имаме разбирање со Владата, премиерот, Министерот за земјоделство, за да се направи исплатата на субвенциите за 2020 година, ние им дадовме рок, но тие не ни одговорија затоа од денеска до четврток ќе ги радикализираме протстите и доколку е потребно со нашата стока ќе одиме пред Влада и ќе им ги дадеме како поклон и нека се грижат тие за стоката. Не бараме ништи освен парите кои ни следуваат со Закон.“

Целиот текст прочитајте го на ТВ21

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде