Пастор Филип: Семејството на Верче треба да добива по една пратеничка плата доживотно

Пасторот на Евангелската црква, Филип Иванов преку фејсбук статус повторно го искажа своето мислење за фамилиите кои се согласиле да бидат донори. Со тој чин спасуваат многу животи, но што добиваат за возврат од нашата држава?

Во продолжение ви го прикажуваме нековиот статус во целост.

„Според мене, семејствата на донорите на органи, како семејството Белчовски, во најмала рака треба да добиваат една пратеничка плата доживотно.

Ако може пратениците кои оделе или не оделе на работа да земаат баснословни суми за плати, патни трошоци и што ли уште не, сметам дека луѓето кои во најголемата своја болка наоѓаат сили да направат таков чин на хуманост, кој де факто спасува неколку животи, заслужуваат барем толку, ако не и многу повеќе.

За разлика од случајот со политичарите, ниту еден од нас не ќе има проблем со тоа нашите пари да се користат така.“

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде