Левица: Потребна е промена на изборниот модел со воведување на една изборна единица

Од осамостојувањето до денес, Политичката партија Левица е најоштетената партија во плурализмот од постоечкиов изборен модел, со шест изборни единици, велат од Левица.

Вкупно досега, Левица е оштетена за четири мандати во двата изборни циклуса на кои има учествувано (еден пратеник на парламентарните избори во 2016, и дури тројца пратеници на изборите во 2020 год.).

Затоа, овој модел кој ги фаворизира постоечките буржујски партии и ја фалсификува волјата на народот – ќе мора да биде променет!

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде