Како да се пријавите за вакцинација во Србија?

Процесот за пријавување за вакцинација во Србија е многу едноставен.

Го потполнувате третото поле за странски државјани кои не живеат во Србија. Потоа внесувате име и презиме како и број на пасош. Но, кај телефонски број, мора да оставите српски број, бидејќи македонскиот број системот не го препознава и не ја прифаќа апликацијата.

Може да оставите телефонски број од кој било број од некој ваш познаник, пријател, роднина од Србија. Тоа е чиста формалност бидејќи, истата содржина која ќе биде испратена на тој СМС број, се испраќа и на вашиот меил кој исто така се бара да се остави.

Содржините стигаат во исто време.

Линк на кој може да се пријавите за вакцинација во Србија, ОВДЕ.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде