(Фото) Тетовчани ќе ви покажат како се прави велосипедска патека со препреки

Иако во последно време се работи на подобрување на велосипедската инфраструктура во Македонија, во некои градови сѐ уште е предизвик да се користи велосипедот како превозно средство во секојдневнието.

Токму тоа го сведочи и оваа фотографија објавена на социјалните мрежи, на која се гледа дека на една од патеките за велосипедисти во Тетово е поставена огромна камена пречка и истата е обележана како дел од патеката.

– Велосипедските патеки во Тетово се најдобриот одраз на менталниот склоп на власта преку импровизација – без стратегија, без сериозен пристап и само за гледање и читање!, стои во објавата на Фејсбук.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде