Еве во кој дел од денот треба да замислите желба за да Св. Архангел Михаил ви ја исполни

Денеска се празнува големиот празник – Собор на св. архангел Михаил.

Ова е денот кога мора да му се обратите на нашиот ангел чувар – најстрогиот, но и најправеден архангел Михаил, водачот на небесните трупи.

Тоа е тој ангел кој го собори Луцифер во борбата меѓу доброто и злото, светлината и темнината.

Еве најдобро време да побарате од Светиот Архангел Михаил среќа, здравје и исполнување на желбите:

20 ноември – обидете се да избегнете непријатни средби и места кои не ви се допаѓаат. Од 14:12 до 14:45 барате да ве заштити од зли луѓе, негативна енергија и да ни даде мир и сила.

21 ноември – Задолжително одете во црква и запалете свеќа. Моли се на твојот ангел. На овој ден замолете го ангелот да ви ја исполни најдлабоката и најважна желба.

Отворете ја душата и срцето, споделете радости и таги и конечно заблагодарете се. Небото прима молитва цел ден.

22 ноември – Овој ден замолете го Архангел Михаил да ви помогне со тешкотиите на работа. Без разлика дали се работи за желба за поголема плата, подобра позиција или друга работа, замислете ја оваа желба во периодот од 8:48 до 9:32 часот.

Постои предание според кое Архангел Михаил, како награда од Бога, добивал можност двапати годишно да слезе во пеколот и да ги ослободи душите на грешниците давајќи им одмор во небесното царство.

Ова е ден кога треба да ја посетите црквата, да побарате среќа и бериќет, но и ден кога е пожелно да направите што повеќе добри дела. Избегнувајте кавги, лутина, негативност.

Пожелно е од овој ден, па се до 28 ноември, кога започнува Божиќниот пост, да им простите на непријателите и да си ја очистите душата, подготвувајќи се за овој голем подвиг.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде