„Едукативен блок на МРТ“ – буквата Л (лезбејки), на буква Г (геј)?

Едукативен блок на Македонска Радио Телевизија (МРТ)
На буквата на буквата Л (лезбејки)
На буквата на буквата Г (Геј)
На буквата на буквата Т (трансексуалност)

Ова од вчера се шири на социјалните мрежи, па граѓаните и родителите револтирано прашуваат „како да се прикажува ова како нормално?“.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде