Дали е ризично да се пере моторот на автомобилот?

Околу перењето на моторот на автомобилот, возачите главно имаат спротивставени мислења. Едни тврдат дека е безбедно, додека други велат дека прскање со вода по моторот може да предизвика големи проблеми со електрониката.

Во теоријата, сепак, ситуацијата е едноставна – ако се пере моторот на исправен начин, со заштита на некои елементи – целосно е безбедно.

Чувствителните елементи се и онака солидно заштитетни од производителот, во спротивно при возењето по дожд би доаѓало до проблеми, затоа што при возење на дожд со голема брзина може да дојде до влажност на моторот.

Затоа се предупредува перењето на моторот да им се препушти на професионалци, односно на оние кои знаат како се прави тоа.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде